Punonjësit e moshuar shihen si ilaç kundër mungesës së fuqisë punëtore

0
Shpërndaje lajmin

Partia e Qendrës beson se nevojiten stimuj për të inkurajuar punonjësit që të vazhdojnë të punojnë përtej moshës së pensionit (aktualisht 65 për burrat dhe 64 për gratë) për të kundërshtuar mungesën e profesionistëve të aftë në shumë sektorë të ekonomisë së Zvicrës, përcjell albinfo.ch.
Kjo është edhe më e rëndësishme, sepse në dekadën e ardhshme do të dalin në pension 500,000 më shumë se sa do të hyjnë në tregun e punës.
Prandaj, kompanitë duhet të përpiqen të mbajnë punonjës të moshuar pas moshës së pensionit, tha partia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *