Putin nënshkruan dekretin për sanksione ‘hakmarrëse’

0
Shpërndaje lajmin

Presidenti rus Vladimir Putin ka nënshkruar një dekret për sanksione ‘hakmarrëse’ ekonomike ndaj disa shteteve të huaja dhe organizatave ndërkombëtare.
Autoritetet në Kremlin deklaruan se këto sanksione janë një përgjigje ndaj veprimeve jomiqësore ndaj Rusisë.
Sipas dekretit, Rusia do të ndalojë eksportin e produkteve dhe lëndëve të para për njerëzit dhe subjektet që ka sanksionuar.
Një sërë shtetesh të Europës dhe jo vetëm kanë vendosur sanksione ndaj Rusisë. Një ditë më parë qeveria e Zelandës së Re njoftoi sanksione të reja kundër Rusisë, duke synuar elitën politike dhe sektorin e mbrojtjes së vendit./Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *