Qeni më i vjetër në botë feston 31-vjetorin

0
Shpërndaje lajmin

Bobby, një racë e pastër Rafeiro do Alentejo, një racë portugeze e qenve bari, ka lindur më 11 maj 1992.
Ai theu rekordin për qenin më të vjetër të gjallë në botë, i cili deri vonë mendohej të ishte 23-vjeçari Spike, një Chihuahua nga Ohio.
Spike fitoi titullin vetëm dy javë para zbulimit të Bobby. Jo shumë kohë më vonë, Libri i Rekordeve Botërore Guinness mori prova të një Bobby shumë më të vjetër, i cili jo vetëm që vodhi titullin e Spike, por gjithashtu fitoi dallimin si qeni më i vjetër ndonjëherë.
Rekordi i mëparshëm mbahej nga Bluey, një blegtor australian, i cili vdiq në vitin 1939 në moshën 29 vjeç e pesë muaj.
Qentë zakonisht jetojnë vetëm 10 deri në 13 vjet. Macet kanë një jetëgjatësi pak më të gjatë, por jo shumë, për shembull, macja më e vjetër në botë është 26 vjeç.
Mosha e Bobby-t është konfirmuar nga veterineri i tij, si dhe nga një bazë të dhënash për kafshët shtëpiake që mbahet nga qeveria portugeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *