Qeveria federale kishte paralajmëruar për dëmtimet në trenat e mallrave që nga 2019-a

0
Shpërndaje lajmin

Një tren mallrash doli nga shinat në tunelin bazë të Gotthard, me sa duket për shkak të një rrote të thyer.
Zyra Federale e Transportit paralajmëroi për një dëm të tillë katër vjet më parë.
Është ende e paqartë se si u këput disku i timonit. Pjesët janë ekzaminuar tani. Një ndikim i jashtëm ose një frakturë lodhjeje janë të mundshme, sipas Qendrës Zvicerane të Hetimit të Sigurisë SUST, përcjell albinfo.ch.
Zyra Federale e Transportit BAV me sa duket paralajmëroi për dëmtime të trenave të mallrave që në vitin 2019, siç tregon hulumtimi i gazetave CH-Media.
“Niveli i dëshiruar i sigurisë” “nuk ishte arritur ende” për trenat e mallrave, tha BAV në atë kohë. Raporti i Zyrës Federale të Transportit thoshte se standardet e cilësisë që industria kishte vendosur vetë nuk po arriheshin në masë të madhe. Gjatë kontrollit të trenave u zbuluan “jaskat e papërshtatshme të frenave”. Po ashtu flitet për “vrima në pëlhurat e gomuara të njësive të ngarkimit” dhe “defekte në rrota”, shkruan 20minuten.
Raporti është edhe më shpërthyes duke pasur parasysh supozimin se një rrotë e thyer çoi në daljen nga shinat e trenit të mallrave. Zëdhënësi i BAV, Mark Siegenthaler, tha për gazetat CH-Media se deficitet e identifikuara në atë kohë kishin ndikuar në “dëmtimin e shkallëve”.
Pas zbulimit të mangësive në vitin 2019, BAV njoftoi se do të intensifikonte bashkëpunimin me autoritetet e huaja mbikëqyrëse. Por që në vitin 2020, BAV përcaktoi se industria e transportit dhe logjistikës nuk i kishte bërë ende detyrat e shtëpisë, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *