January 27, 2022
Shpërndaje lajmin

Qeveria zvicerane, e cila blen dhe shpërndan vaksinat Covid-19 në vendin alpin, do të rrisë masivisht çmimin e këtyre produkteve vitin e ardhshëm, sipas NZZ am Sonntag, përcjell albinfo.ch

Çdo dozë do të kushtojë 25 franga CHF në vend të 5 CHF, raportoi gazeta javore në gjuhën gjermane.

Rritja është për shkak të një gjykimi të gabuar nga qeveria federale, e cila fillimisht e kishte bazuar vlerësimin e saj të çmimit në pritjen e vaksinave më të lira.

Vendimi është një burim zemërimi për organizatat ombrellë të sigurimeve shëndetësore SanteSuisse dhe curafutura. Kjo sepse diferenca do të duhet të absorbohet nga rezervat e siguruesve. Këshilli Federal vendosi të premten që qytetarët zviceranë nuk do të duhet të paguajnë për vaksinën Covid-19 nga xhepi. Kostot do të mbulohen nga skemat e sigurimit të detyrueshëm të vendit, përcjell albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.