Qeveria zvicerane ndihmon hidrocentralet, të rrisin kapacitetin e energjisë elektrike

0
Shpërndaje lajmin

Qeveria zvicerane planifikon të lehtësojë përkohësisht rregullat e përdorimit të ujit për të lejuar një numër hidrocentralesh të rrisin kapacitetin përpara mungesave të mundshme të energjisë këtë dimër, përcjell albinfo.ch.
Ata do të përfitojnë nga aksesi në sasi të shtuara të ujit.
Operatorët e digave do të lejohen të zvogëlojnë përkohësisht sasinë e ujit të mbetur që duhet të lëshojnë nga rezervuarët në përrenj dhe lumenj të ulët, sipas ligjit zviceran.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *