Qiratë e banesave në Gjermani, më së shumti rriten në Mynih

0
Shpërndaje lajmin

Mynihu është qyteti më i shtrenjtë në Gjermani për të jetuar, e sidomos për nga qiratë.
Barometri i ri i Tregut të Banesave nxjerr se çmimet e banesave në Mynih janë duke u rritur vazhdimisht, sidomos në apartamentet e reja.
Qiraja mesatare për herë të parë në vitin 2022 ishte 22,27 € për metër katror, rreth 4% më e lartë se në vitin 2020, shkruan The Local.
Në rrethet qendrore të Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt, Maxvorstadt, Au-Haidhausen dhe Altstadt-Lehel, qiramarrësve u kërkohet të paguajnë midis 25,60 dhe 28,30 euro për metër katror.
Qiratë e kërkuara në Berg am Laim, në juglindje të qytetit, ishin gjithashtu mbi 25 € për metër katror.
Ofertat më të lira prej pak më pak se 20 € për metër katror u gjetën mesatarisht jashtë Unazës Mittlerer, në Feldmoching-Hasenbergl, Hadern ose Milbertshofen-Am Hart, përcjell albinfo.ch.
Ka një rreze shprese për apartamentet ekzistuese. Në vitin 2022, ato ishin mesatarisht 19,25 € për metër katror. Kjo është ende e lartë, por më pak se në vitet e mëparshme (19,58 € në 2020 dhe 19,96 € në 2021).
Pronarët kërkuan qira mbi 21 € për metër katror në Altstadt, Lehel, Maxvorstadt dhe Schwabing.
Qiratë më të lira në vitin 2022 ishin në Feldmoching-Hasenbergl në pjesën më veriore të qytetit.
Shumica e banesave 8.6% u reklamuan në lagjen Pasing, vetëm në veriperëndim të qendrës së qytetit. Më të paktat u ofruan në rrethin me gjethe Nymphenburg, i famshëm për një kështjellë me të njëjtin emër, si dhe për qendrën Schwanthalerhöhe, shkruan The Local.
Për barometrin e tregut të banesave, qyteti shqyrton qiratë dhe çmimet e blerjes çdo vit. Në vitin 2022, ekspertët vlerësuan rreth 27,000 oferta të publikuara në portalin e internetit ImmobilienScout24, ose Immoscout.
Banesat e mobiluara kushtojnë më shumë se 30 € për metër katror. Në vitin 2022, pjesa ishte 21.5% e të gjitha reklamave dhe çmimi mesatar për një banesë të re ishte 30.24 € për metër katror (2020 30.44 € dhe 2021 27.19 €).
Banesat ekzistuese të mobiluara madje janë reklamuar me një çmim pak më të lirë në vitin 2022 se në vitin 2020, mesatarisht 26,46 € për metër katror, përcjell albinfo.ch.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *