Qyteti i Cyrihut thyen rekordin e popullsisë

0
Shpërndaje lajmin

Në fund të vitit 2023, janë regjistruar afër 450,000 banorë që jetonin në qytetin e Cyrihut, duke përfshirë më shumë se 150,000 të huaj, transmeton albinfo.ch.
Saktësisht me 447,082 banorë, qyteti i Cyrihut arriti një rekord të lartë në fund të vitit 2023. Megjithatë, numri i lindjeve është në rënie, siç njoftoi të martën Statistikat e Qytetit të Cyrihut.
Rritja e popullsisë është treguse se fokusi kryesor i shumë njerëzve në Zvicër janë qytetet që janë metropol. Arsyeja kryesore është numri i lartë i vendeve të punësimit dhe po ashtu pagat më konkuruese.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *