Qyteti zviceran do të ndalë dritat gjatë natës

Shpërndaje lajmin

Qyteti i Neuchâtel do të errësohet çdo natë nga ora 1 e mëngjesit deri në 5 të mëngjesit. Këshilli i qytetit ka rënë dakord unanimisht për të fikur të gjithë ndriçimin publik gjatë asaj kohe.
Nuk është domosdoshmërisht për të ulur kostot – edhe pse kjo do të ndodhte gjithashtu – por është për të mbrojtur kafshët e egra të natës.
Qyteti ka disa kilometra breg liqeni nga njëra anë dhe pyll nga ana tjetër. Është e rëndësishme të mbrohen kafshët që jetojnë atje – sipas këshilltarit përgjegjës për zhvillimin e qëndrueshëm, Mauro Moruzzi, raportojnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Por ka disa përjashtime pikërisht në mes të qytetit ku ndriçimi LED dhe detektorët e lëvizjes do të përdoren për të ruajtur sigurinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *