Rajoni i Kalabrisë në Itali ju paguan 30,000 dollarë për të jetuar atje, vetëm nëse jeni nën 40 vjeç

0
Shpërndaje lajmin

Një rajon italian po ofron një mundësi joshëse për të rinjtë nën 40 vjeç, duke i paguar pothuajse 30,000 euro, për t’u shpërngulur në Kalabri, e njohur edhe si ‘shputa e këmbës së Italisë’.
Rajoni piktoresk bregdetar i Kalabrisë, i vendosur në skajin me diell jugor të Italisë, po synon të rigjallërojë komunitetet e saj dhe të luftojë rënien e popullsisë.
Autoritetet në fshatrat e Kalabrisë po përpiqen të tërheqin mijëvjeçarët me një ofertë ëndrrash: një nxitje financiare prej gati 30,000 eurosh për të lëvizur atje. Megjithatë, kjo mundësi joshëse vjen me një kusht, që banorët e mundshëm duhet të jenë të gatshëm të zhvendosen brenda 90 ditëve dhe të kenë një plan të zbatueshëm për të filluar një biznes ose për të plotësuar vende të lira pune të rëndësishme në fshatrat e zonës.
Procesi i aplikimit, i cili është pjesë e skemës ‘të ardhura aktive nga qëndrimi’, u drejtohet personave nën 40 vjeç, me ambicie sipërmarrëse ose aftësi që kërkohen në tregun e punës të vendit të tyre. Programi inkurajon sipërmarrësit e rinj të krijojnë biznese të tilla si restorante, dyqane ose dhoma me qira, objekte thelbësore që mund t’i japin jetë të re këtyre fshatrave.
Gianluca Gallo, një nga “arkitektët” e kësaj nisme, nënvizoi objektivin e planit: të kalojë hendekun midis kërkesës dhe ofertës së vendeve të punës, duke nxitur kështu zhvillimin ekonomik dhe rigjallërimin e komuniteteve lokale.
Mbështetja financiare, në total rreth 30,000 euro, mund të përdoret ose si një këst mujor deri në 1,100 euro për tre vjet ose si një shumë e përgjithshme për të filluar një sipërmarrje të re biznesi. Kjo iniciativë novatore, e mbështetur nga një buxhet prej rreth 540,000 €, nuk ka të bëjë vetëm me tërheqjen e njerëzve në një vend mahnitës bregdetar, por edhe me krijimin e komuniteteve të qëndrueshme dhe të gjalla.
Duke qenë se aplikimet për këtë mundësi unike do të hapen së shpejti, oferta joshëse e Kalabrisë është një mundësi emocionuese për novatorët dhe profesionistët e rinj që të fillojnë një kapitull të ri, duke kontribuar në zhvillimin e rajonit duke shijuar bukurinë e bregdetit italian./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *