Rama dhe Spiropali bëjnë veprimin e pabesueshëm dhe inagurojnë 7 herë të njëjtin kopsht, nuk kishte ndodhur në 108 vite shtet

Share

Që prej goditjes nga tërmeti tragjik i 26 nëntorit të vitit 2019, procesi i Rindërtimit ka qenë një prej kauzave kryesore të qeverisë shqiptare.

Me dhjetëra aktivitete, konferenca, projekte, inaugurime dhe inspektime në kantierët e punës janë mbajtur nga shefi i qeverisë Rama dhe nga ministrat e tij. Gjithsesi, procesi, që duhet thenë se u godit fort nga pandemia e koronavirusit, ka mbetur ende i papërfundur dhe dhjetëra familje po e kalojnë dimrin në çadra.

Shembulli më flagrant që tregon disbalancën e madhe mes punës së kryer dhe “reklamës” që i bëhet nga qeveria është rasti i një kopshti në një fshat të Vorës.
Për të njëjtin objekt, janë bërë plot 7 postime në rrjetet sociale,  4 nga Kryeministri dhe 3 nga një ministre e qeverisë e deleguar në Vorë, Elisa Spiropali.

Por pavarësisht intensitetit të postimeve dhe inaugurimeve bajate, ndërtimi i kopshtit nuk u përmbyll në afatin që vetë shefi i qeverisë reklamonte në Facebook, pra më 26 nëntor.

Në fakt, kopshti ishte gati të hapte dyert vetëm në fillim të këtij viti, pra rreth dy muaj më vonë sesa afati i punimeve.

Ndjekësit e kryeministrit do të njiheshin me investimin e qeverisë për kopshtin “Muçaj” për herë të parë më 29 gusht të vitit të kaluar.

Ishte vetë kreu i qeverisë, që njoftonte nisjen e punimeve, ndërsa paralajmëronte se kopshti me kushte optimale do të hapte dyert më 26 nëntor.

“Kopshti “Muçaj” në Vorë, u rrënua 26 nëntorin e shkuar, por në 26 nëntorin që po vjen do të hapë dyert, i rilindur për 200 fëmijë, me kushte optimale, pa dallim nga shkollat e komunave europiane”, shkruante kryeministri më 29 gusht 2020.

Rreth një muaj më vonë, kryeministri njoftoi ndjekësit e tij se kopshti “Muçaj” po rilind më i bukur, më i madh dhe më i fortë, ndërsa rikujtonte dhe njëherë se do hapte dyert për vogëlushët më 26 nëntor.

“Kopshti “Muçaj” në Vorë, po rilind më i bukur, më i madh dhe më i fortë natyrisht. 200 fëmijë të kopshtit do të rikthehen më 26 nëntor, në mjedise të reja të projektuara sipas standardeve më të mira europiane”, shkruante Rama më 26 shtator.


Share

Komente