Rama në Davos: Franca aspak entuziaste për anëtarësimin e Shqipërisë në BE

Shpërndaje lajmin

Kryeministri Edi Rama flet në Forumin Ekonomik Botëror në Davos: Ai tha se Franca nuk është entuziaste për anëtarësimin tonë në BE.
Më tej ai u ndal në relatat e tij më presidentin serb, Aleksandër Vuçic. Rama tha se ka mos,arrveshjte e tij me Vuçicin për sa i përket çështjes së Kosovës.
“Në do ti qendrojmë në krah BE-së, edhe nëse ajo do të zhdukej në do të ishim në krah të saj. Kjo nuk është shaka. Francezët nuk janë shumë entuziastë që ne të jemi brenda BE-së. gadishulli ynë është e,ërtuar europë përpara se europa të quhej europë, ndërkohë u quajt gabimisht nga një gjerman. Njerëzit në Bruksel duhet të kuptojnë se BE-ja është në rënie, dhe Putini po fiton mbështetje. Ne kemi një mosmarrvehsje me Vuçciçin lidhur me atë që ai e quan rajon të Serbisë, dhe atë që unë e quaj Kosovë, vend të pavarur ”, tha Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *