January 28, 2022

Rastet e reja me Covid në Zvicër, mund të dyfishohen

Shpërndaje lajmin

Në fillim të javës, Zvicra regjistroi 449 raste të reja me koronavirus në periudhën 72 orëshe midis 2 dhe 5 korrikut, sipas shifrave nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH), transmeton albinfo.ch.

Një javë më parë, të hënën më 28 qershor, kjo shifër ishte 239.

FOPH ka thënë nëse një rritje e tillë në hapësirën e një jave mund të sinjalizojë fillimin e valës tjetër.

Në të njëjtën kohë, shkalla e riprodhimit ka tejkaluar 1, që do të thotë që virusi po përhapet më shpejt se në javët e mëparshme, kur numri ishte shumë më i ulët.

Tani do të vlersohen rastet e tre ditëve (premte, shtunë dhe dielë).


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.