December 1, 2021

Rastet e reja u rritën me 45% këtë javë në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Këtë javë, 20,308 raste të reja të Covid-19 u raportuan në Zvicër, 45% më shumë nga 13,983 të regjistruara një javë më parë. Në bazë mesatare lëvizëse 7-ditore, numri i rasteve të reja ditore ishte 2,901.

Sapo shifrat të arrijnë, shtrimet në spital ka të ngjarë të jenë më të larta këtë javë se një javë më parë. Javën e kaluar 228 persona hynë në spital me Covid-19. Deri më tani këtë javë janë regjistruar 204. Megjithatë, ky numër ka të ngjarë të rritet midis 30% dhe 50% sapo të vijnë të dhënat. Shifra e javës së kaluar u rrit nga 165 në 228 (+38%). Një vlerësim i përafërt do të rriste shtrimin në spital të Covid-19 të kësaj jave me rreth 25% krahasuar me një javë më parë, përcjell albinfo.ch.

Pacientët me Covid-19 aktualisht përbëjnë 14.1% të pacientëve në kujdesin intensiv me 75.8% të shtretërve të kujdesit intensiv të zënë.

Vdekjet nga Covid-19 u rritën këtë javë. Javën e kaluar ishin 25. Këtë javë ishin 39. Ka një vonesë edhe në këtë shifër. Numri i javës së kaluar u rrit nga 21 në 25 (+19%) pasi erdhën numrat.

Sidoqoftë, lidhja midis infeksioneve Covid-19 dhe shtrimeve në spital dhe vdekjeve është dobësuar ndjeshëm. Aktualisht, raporti i vdekjeve ndaj rasteve është rreth një e pesta e asaj që ishte në të njëjtën kohë të vitit të kaluar. Shkalla e lartë e imunitetit nga vaksinimet dhe ekspozimi ndaj virusit duket se e kanë dobësuar ndikimin e virusit.

Studimi i fundit i antitrupave i bërë në Gjenevë në korrik 2021 tregon një prevalencë të lartë të antitrupave kundër virusit SARS-CoV-2. Në përgjithësi, 67% kishin antitrupa dhe më shumë se 90% e atyre mbi 65 vjeç kishin ato. Që atëherë, një tjetër 18% e popullsisë së kantonit është vaksinuar.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *