Real Madrid afër sponsorizimit prej 150 milion €

Share

Real Madrid thuhet se ka zhvilluar “bisedime të përparuara” me Qiddiya, në pronësi të shtetit të Arabisë Saudite, mbi një marrëveshje të mundshme fitimprurëse dhjetë-vjeçare me 150 milion € për sponsorizim.

Sipas marrëveshjes, Qiddiya, një megaprojekt argëtimi prej 6.6 miliardë eurosh që merr formë afër kryeqytetit Saudit, ndër të tjera, do të bëhej sponsori kryesor i ekipit të grave të Real Madridit.

Qiddiya formon një pjesë të Vizionit të Arabisë Saudite 2030. Projekti është krijuar për t’u bërë kryeqyteti sportiv i Mbretërisë, transmeton arbresh.info.

Negociatat kanë qenë në vazhdim dhe Reali thuhet se do të përkushtojë “minimumi katër lojtarë” nga ekipi i parë i meshkujve për të mbështetur Qiddiya, i cili gjithashtu do të promovohet në faqen e internetit të ekipit dhe kanalet e mediave sociale.

Në një memorandum mirëkuptimi, klubi spanjoll do të vlerësonte mundësinë e “zhvillimit të një Qendre Argëtuese të Real Madridit” në Qiddiya, që do të përfshinte një muze, një zonë argëtuese interaktive dhe një dyqan mallrash.

Marrëveshja kryesore e sponsorizimit e fanellës së Real Madrid me linjën ajrore Emirates do të skadojë në fund të sezonit 2021/22./arbresh.info/


Share

Komente