Refugjatët ukrainas, strehim më të lirë (ose falas) në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Lënia e refugjatëve të qëndrojnë përkohësisht në apartamente të lira mund të duket si një gjë e mirë për t’u bërë, por kjo lëvizje mund të shkaktojë probleme për pronarët, përcjell albinfo.ch.
Kjo sepse ligji zviceran i qiramarrjes është “shumë, shumë formalist. Nëse pronari bën një gabim të vogël, mund të ketë pasoja të rënda”, tha për transmetuesin publik SRF, Monika Sommer, zëvendësdrejtoreshë e Shoqatës së pronarëve të shtëpive.
Për shembull, nëse një akomodim u jepet me qira refugjatëve vetëm për kosto nominale, qiramarrësit e mëvonshëm mund të kërkojnë të njëjtat kushte qiraje dhe pronarët do të duhet të përmbushin.
Një opsion për të anashkaluar këtë pengesë të mundshme është të ofrohen, në marrëveshjen e qirasë, “zbritje të Ukrainës” të jashtëzakonshme që zbatohen vetëm për njerëz dhe situata të caktuara, sipas Zyrës Federale për Strehimin, e cila po vë në dukje këtë opsion zbritje në ligjin e qirasë. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *