Shpërndaje lajmin

Qendra Operative e Swiss Air-Rescue Rega organizoi këtë javë misionin e 20,000 të këtij viti, një numër i paarritur kurrë më parë në historinë e saj 70-vjeçare. Në ditën e Shën Nikollës, ekuipazhi nga baza Rega në St. Gallen transportoi një foshnjë të lindur para kohe në spitalin e fëmijëve të qytetit duke përdorur inkubatorin celular, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Foshnjat e lindura para kohe kanë nevojë për një mjedis të ngrohtë sepse nuk janë ende në gjendje të rregullojnë temperaturën e trupit në mënyrë të pavarur si të rriturit. Për këtë qëllim, ndër të tjera, ato vendosen në inkubatorë. Gjatë këtyre misioneve komplekse, ekuipazhi i Rega shoqërohet gjithmonë nga një ekip i specializuar në neonatologji. Helikopterët e shpëtimit të Rega dhe avionët e ambulancës transportojnë nga 200 deri në 300 foshnja të lindura para kohe çdo vit.
Dislokimi i ekuipazhit nga baza Rega në St. Gallen ishte i 20,000-ti këtë vit, një numër rekord për Swiss Air-Rescue. Pothuajse 2000 misione më shumë janë organizuar deri më sot se në të gjithë vitin 2021. Tre avionët e ambulancës Rega, të cilët riatdhesojnë pacientë nga e gjithë bota, gjithashtu kanë regjistruar më shumë operacione se vitin e kaluar.
Rega “është gjithmonë i gatshëm të reagojë ndaj rritjes së kërkesave për ndërhyrje”, thuhet në një deklaratë. Për shembull, staf shtesë mund të punësohet në Qendrën Operative, ku thirrjeve të alarmit përgjigjen gjatë gjithë kohës dhe koordinohen misionet brenda dhe jashtë vendit. Në ditët kur priten më shumë misione në Zvicër, dy helikopterë shtesë shpëtimi janë vendosur në kantonin e Graubünden dhe Bernese Oberland. Në përgjithësi, numri i operacioneve të kryera nga helikopterët e shpëtimit Rega “pasqyron kushtet e motit, sjelljen e kohës së lirë, lëvizshmërinë dhe lëvizjet e popullsisë zvicerane dhe turistëve të huaj në Konfederatë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *