Rekord për shërbime hekurudhore për pasagjerë në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Kërkesa për shërbime hekurudhore për pasagjerë në Zvicër vazhdon të rritet, duke arritur nivele të reja rekord.
Në tremujorin e tretë të 2023 u regjistruan jo më pak se 5.79 miliardë kilometra pasagjerë. 
Ky është një nivel më i lartë i të gjitha kohërave dhe përfaqëson një rritje prej 5.3% në krahasim me tremujorin e tretë të 2019, tremujori më i mirë përpara pandemisë së koronavirusit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 
Situata është e ndryshme për trafikun e mallrave. Një aksident në tunelin bazë Gotthard në gusht dhe mbyllja e mëvonshme rezultoi në një rënie të shërbimeve prej 4% krahasuar me tremujorin e tretë të 2022. 
Përveç kësaj, trafiku tranzit po dobësohet si rezultat i prodhimit të ulët industrial në Evropë. 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *