Rëndësia e vitaminës D gjatë dimrit

0
Shpërndaje lajmin

Vitamina D ndihmon zhvillimin sa më të mirë të eshtrave, dhëmbëve dhe muskujve. Mirëpo, problemi është se niveli i kësaj vitamine ka tendencë të bjerë gjatë ditëve të dimrit, përcjell albinfo.ch.
The Guardian ka publikuar disa mënyra të lehta, të cilat mund t’i përdorni për të shmangur rënien totale të kësaj vitamine në organizmin tuaj:
Suplementet: Gjatë muajve të verës, njerëzit arrijnë të prodhojnë sasi të mjaftueshme të vitaminës D, për shkak të ekspozimit më të tepërt në diell. Mirëpo gjatë ditëve të dimrit, për ta mbajtur nivelin e duhur të kësaj vitamine në organizëm, duhet patjetër të përdorni suplemente.
Kërpudhat: Lëkura e kërpudhave ka aftësi të prodhojë vitaminë D, në të njëjtën mënyrë që lëkura e njerëzve e prodhon atë gjatë verës. Konsumimi i tyre gjatë ditëve të dimrit është mënyra më e mirë për ta arritur sasinë e duhur të vitaminës D në organizëm.
Vaji i peshkut: Edhe pse shumë pak ushqime përmbajnë këtë lloj vitamine, gjithsesi ju mund ta rrisni nivelin e saj duke përdorur disa lloje të salmonit.
Drithërat: Një nga ushqimet e pakta që mund të stimulojnë prodhimin e vitaminës D janë drithërat. Konsumimi i drithërave në mëngjes e rrit nivelin e kësaj vitamine në organizëm.
Merluci: përkatësisht vaji i këtij lloji të peshkut, ka aftësi ta stimulojë prodhimin e vitaminës D. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *