Renditja: Tesla bie nga top-10 markat më të vlefshme

0
Shpërndaje lajmin

Renditja e re me markat më të vlefshme në botë është këtu: Nvidia po përfiton nga buja e inteligjencës artificiale dhe Deutsche Telekom tani është marka më e vlefshme në Evropë.
Kompania Brand Finance, e specializuar në markat, publikoi renditjen e saj të re të markave më të mira në botë në WEF, transmeton albinfo.ch. Ka disa ndryshime në krahasim me vitin e kaluar, për shembull, Tesla nuk është më një nga dhjetë markat më të vlefshme në botë.
Këto janë markat më të mira, përmbledh 20min.ch.
Apple është në vendin e parë në renditje, duke lënë pas Microsoft, Google, Amazon dhe Samsung. Prodhuesi i iPhone ka rritur vlerën e markës së tij me 74 për qind krahasuar me vitin e kaluar, sipas renditjes. Walmart është në vendin e gjashtë dhe Tiktok/Douyin është në vendin e shtatë. Markat Facebook, Deutsche Telekom dhe ICBC plotësojnë dhjetëshen e parë.
Buja e AI sjell rritje të shpejtë për Nvidia
Markat në fushën e inteligjencës artificiale po lulëzojnë veçanërisht. Kjo u ndje veçanërisht nga Nvidia vitin e kaluar, e cila tani është marka me rritjen më të shpejtë në renditje me një rritje prej 163 për qind. Kompania është furnizuesi kryesor i çipave të inteligjencës artificiale, të cilat tregu i percepton si “jashtëzakonisht inovative”, siç thuhet në renditje.
Deutsche Telekom zë vendin e parë në dhjetë
Marka më e vlefshme në Evropë është Deutsche Telekom: vlera e markës së saj është rritur me 17 për qind në 73.3 miliardë dollarë amerikanë (63.2 miliardë franga), megjithëse ky vlerësim përfshin T-Mobile dhe T-Magenta në tregjet jogjermane. Për krahasim: Apple ka një vlerë të markës prej 516.58 miliardë dollarë (445.07 miliardë franga).
Tesla doli nga dhjetë të parat
Tesla është rrëzuar: vitin e kaluar kompania e makinave elektrike ishte në vendin e nëntë, tani në vendin e 18-të. Vlera e markës së saj është ulur nga 76.84 miliardë franga në 50.21 miliardë franga. Kompania kineze BYD konsiderohet tashmë prodhuesi më i madh në botë i automjeteve elektrike. Vlera e markës është rritur me 20 për qind, në rreth 10.42 miliardë franga. Vlera e markës së Teslës është ende pothuajse pesë herë më e lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *