Shpërndaje lajmin

Këtë javë, pamë 13,465 raste të reja Covid-19 në Zvicër, me rënie 5% nga një javë më parë (14,110) duke vazhduar ngadalësimin prej 5% në rritjen e numrave të rinj të përjetuar javën e kaluar.

Mesatarja 7-ditore aktualisht është 1,924, duke rënë nën nivelin e 2,000 për herë të parë që nga 11 Prilli 2021. 

Deri më 30 Prill 2021, 10.8% e popullsisë së Zvicrës ishte vaksinuar plotësisht, nga 9.6% një javë më parë. Këtë javë, numri i dozave të administruara për 100 persona u rrit nga 26.4 në 30.6, duke lënë Zvicrën prapa BE-së (32.1 për 100), MB (70.9) dhe SH.B.A. (70.2), shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Deri në fund të kësaj jave, niveli i riprodhimit të Zvicrës ishte nën 1.00 në përgjithësi (0.98) me disa pika të nxehta në Zvicrën qendrore dhe larg lindjes. 

Aktualisht, 25% e shtretërve spitalorë mbeten të disponueshëm në të gjithë Zvicrën, e njëjta përqindje si javën e kaluar. Deri më 30 Prill 2021 kishte 253 pacientë Covid-19 në kujdes intensiv nga 244 javën e kaluar dhe 233 javën e kaluar. 

Vdekjet në Covid-19 duket se janë stabilizuar. Kishte 55 vdekje këtë javë, nga 63 në javën e kaluar dhe nga 53 në javën e kaluar. Numri i përgjithshëm i të vdekurve në Zvicër Covid-19 tani ka arritur në 10,630. 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *