October 28, 2021

Rezultatet e fundit/ PD komandon në veri, PS udhëheq në 9 qarqe

Shpërndaje lajmin

Partia Socialiste e Shqipërisë deri në orën 14:21 nga të dhënat e KQZ-së kryeson me 49.18% të votave të numëruara, PD renditet në vendin e dytë me 38.91% më pas vjen LSI me 7.147% dhe surpriza Tom Doshi 2.06%. Këto të dhëna janë nga numërimi i më pak se gjysmës së të gjitha kutive të votimit në vend, konkretisht 2355 nga 5199. Por si është situata në qarqe? Nga të dhënat e deritanishme, PD është në avantazh në 3 qarqe, përkatësisht në veri, në Shkodër, Kukës dhe Lezhë. Ndërkohë që PS udhëheq në 9 qarqet e tjera të vendit. Në nivel bashkie, deri tani kanë përfunduar numërimet në 9, 7 i ka fituar PS dhe 2 PD.

 

REZULTATET

Shkodër: 202 kuti nga 411

PD- 21765 vota ose 43.94%

PS-14724 vota ose 29.72%

PSD- 6797 vota ose 13.72 %

LSI- 4480 vota ose 9.04%

 

Kukës:118 kuti nga 141

PD- 18904 vota ose 62.60%

PS- 10744 vota ose 35.58%

 

Lezhë:118 kuti nga 141

PD-13968 vota ose 45.23%

PS-12910 vota ose 41.80%

LSI- 2715 vota ose 8.79%

 

Dibër: 127 kuti nga 227

PS-17268 vota ose 45.40%

PD-16608 vota ose 43.67%

LSI- 2687 vota ose 7.06%

 

Durrës:  113 kuti nga 481

PS- 18543 vota ose 52.20%

PD-13952 vota ose 39.28%

LSI- 2317 vota ose 6.52%

 

Tiranë: 113 kuti nga 481

PS-57607 vota ose 49.90%

PD- 43575 vota ose 37.75%

LSI- 7006 vota ose 6.07%

PSD-3324 vota ose 2.88%

 

Elbasan: 310 kuti nga 511

PS-51799 vota ose 55.77%

PD- 33533 vota ose 36.10%

LSI-417 vota ose 5.08%

 

Fier-314 kuti nga 511

PS-45732 vota ose 52.62%

PD-32568 ose 37.48%

LSI-6267 vota ose 7.21 %

 

Berat: 119 kuti nga 277

PS-18224 vota ose 55.41%

PD-9345 vota ose 28.41%

LSI-4569 vota ose 13.89%

 

Vlorë: 254 kuti nga 445

PS-32041 vota ose 57.47%

PD-17921 vota ose 32.14%

LSI: 3581 vota ose 6.42%

 

Korçë-197 kuti nga 427

PS-26888 vota ose 47.37%

PD-23439 vota ose 41.65%

LSI-4297 vota ose 7.57%

 

Gjirokastër:140 kuti nga 207

PS-16521 vota ose 55.28%

PD-8573 vota ose 28.68%

LSI-3960 vota ose 13.25%

l.k/abcnews.al


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *