Rifillon funksionimi i termocentralit më të vjetër bërthamor në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Inspektorati Federal Zviceran i Sigurisë Bërthamore (FNSI) dha një dritë jeshile për rifillimin e Beznau 1, reaktorit më të vjetër bërthamor të Zvicrës.
Reaktori, i cili hyri në punë në vitin 1969, u mbyll më 29 prill 2022 për mirëmbajtjen e planifikuar vjetore.
Puna u krye nga më shumë se 400 njerëz, duke përfshirë ekspertë bërthamorë vendas dhe ndërkombëtarë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Beznau 1, reaktori bërthamor me funksion të parë në Zvicër, filloi të funksionojë në vitin 1969. Sipas pronarit Axpo, reaktori prodhon rreth 3 miliardë kilovatë orë energji elektrike në vit, e cila është e mjaftueshme për të fuqizuar 650,000 familje me katër persona.
Shtimi i 3 miliardë kilovatë orë elektricitet në vit në rrjetin zviceran do të ndihmojë me mungesat e mundshme të energjisë elektrike, si pasojë e furnizimeve të kufizuara të lëndëve djegëse fosile të përdorura për të prodhuar pjesën më të madhe të energjisë elektrike të Zvicrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.