Rregullat e zhurmës kontribuojnë në mungesën e banesave në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Mungesa në rritje e banesave në Zvicër përkeqësohet nga një ngatërresë burokracie, duke përfshirë kontrollet mbi ndotjen akustike, ka gjetur një grup pune, përcjell albinfo.ch
Ndërtimi i shtëpive të reja nuk është në përputhje me rritjen e popullsisë.
Sot, nga aplikimi i planifikimit deri në lejen e ndërtimit duhen mesatarisht 140 ditë – 56 ditë më shumë se në vitin 2010, sipas Bankës Kantonale të Cyrihut.
Mungesa e shtëpive të reja po rrit çmimet e qirave, thotë Credit Suisse.
Lejet e ndërtimit për pronat me qira janë ulur me 1500 krahasuar me një vit më parë, ndërsa emigracioni është rritur me një të tretën gjatë të njëjtës periudhë, paralajmëroi banka në një raport të fundit.
Ministri i Ekonomisë Guy Parmelin mblodhi një tryezë të rrumbullakët ekspertësh të premten për të shqyrtuar mënyrat për të përmirësuar situatën.
Parmelin pranoi se pjesëmarrësit kanë një “punë të madhe përpara nesh” pasi një sërë rregullash zhurmash, uji dhe mbrojtjes së peizazhit e kanë ngadalësuar ndërtimin në një driblim në krahasim me kërkesën.
Tryeza fillestare e rrumbullakët do të pasohet nga një seri takimesh më të vogla për të gjetur zgjidhjet e mundshme.
Në projektin për zhbllokimin e ndërtimit do të marrë pjesë edhe Shoqata Zvicerane e Qyteteve.
Zëvendëspresidentja Corine Mauch tha se rregulloret në Cyrih po bllokojnë përpjekjet për të ndërtuar banesa më të përballueshme.
Megjithatë, pjesë të ndryshme të Zvicrës do të kenë nevojë për zgjidhje të ndryshme për të përmbushur nevojat për strehim, u dëgjua në tryezën e rrumbullakët, përcjell tutje albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *