Rrëmbehet nga trupat ruse nënkryetari i një bashkie në Ukrainë

Shpërndaje lajmin

Trupat ruse kanë rrëmbyer një nënkryetar lokal në rajonin Sumy të Ukrainës veriore, tha kreu i rajonit Dmytro Zhyvytskyi për BBC Ukrainian.
Zyrtari u emërua Oleksiy Shibayev, nënkryetar i bashkisë së qarkut Nova Sloboda. Ai po shoqëronte një dërgesë ndihme të ndaluar nga trupat ruse në një pikë kontrolli të premten në zonën Putyvl, rreth 80 km (50 milje) në veriperëndim të Sumy.
Zona është afër kufirit rus. Sumy është ende në duart e Ukrainës, por është goditur nga artileria përreth ruse.
Një numër zyrtarësh të tjerë lokalë ukrainas janë kapur rob nga forcat pushtuese ruse dhe në disa raste janë zëvendësuar nga bashkëpunëtorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.