Rreth 400,000 qiramarrës në Vjenë presin të goditen me rritje çmimi

Shpërndaje lajmin

Bëhet e ditur se rreth 400,000 qiramarrës në Vjenë presin të goditen me një rritje të madhe të qirasë në maj, pasi normat bazë në kryeqytet rriten në përputhje me inflacionin në prill. Rritjet do t’u ngarkohen njerëzve që jetojnë në Altbau (apartamente të vjetra) dhe Gemeindewohnungen (banesa komunale), transmeton albinfo.ch.
Rritja e qirasë vjen në krye të çmimeve tashmë të larta të energjisë. Partitë opozitare SPÖ dhe FPÖ dhe organizata të shumta të qiramarrësve po bëjnë thirrje që rritja e qirasë të pezullohet.
Megjithatë, nëse nuk thirret një seancë speciale në Këshillin kombëtar të Austrisë të premten, rritja e qirasë do të vazhdojë automatikisht, raporton gazeta Krone. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published.