Rreth 67 përqind e banorëve të Gjenevës kanë imunitet Covid

Share

Rreth 67 përqind e popullsisë së Gjenevës ka zhvilluar antitrupa kundër koronavirusit, sipas një studimi të kryer nga Spitalet Universitare të Gjenevës (HUG) dhe Universiteti i Gjenevës (UNIGE), transmeton albinfo.ch.

Në gjysmën e rasteve, ky imunitet është për shkak të infeksionit dhe në gjysmën tjetër për shkak të vaksinimit.

Në dhjetor, vetëm 22 përqind e Gjenevës kishte imunitet Covid, kështu që kjo rritje është një zhvillim pozitiv.

Midis njerëzve 75 vjeç e lart, imuniteti arrin 95 përqind, por është më i ulët në grupmoshat më të reja.

Për autorët e studimit, megjithatë, niveli i imunitetit mbetet shumë i ulët.

Komento