Shpërndaje lajmin

Në vitin 2020, një rritje prej 0.8% e pagave nominale u rrit nga inflacioni prej -0.7% duke e çuar rritjen totale të pagës mesatare reale të Zvicrës në 1.5%. Herën e fundit që pagat u rritën kaq shumë ishte më 2015 kur rritja reale ishte 1.5%.

Si më 2015 dhe 2020, inflacioni negativ prej -1.1% dhe -0.7% rriti ndjeshëm rritje nominale prej + 0.4% dhe + 0.8%, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Në vitin 2020, kërcimi i pagave nuk ishte uniform në të gjithë sektorët. Në disa zona, rritja reale e pagave në vitin 2020 ishte deri në 3.4% (teknologjia e informacionit). Në fundin tjetër, pagat mesatare reale në sigurime u fundosën me 1.4%. Sektorë të tjerë me rritje mbi pagën reale mesatare përfshijnë shkencën dhe teknologjinë (+ 3.4%), punimin e metaleve (+ 2.9%), shitjet dhe riparimet e automjeteve (+ 2.8%), komunikimin dixhital (+ 2.7%), shëndetësinë (+ 2.4%) , shitja me pakicë (+ 1.9%) dhe administrata dhe mbështetja (+ 1.6%) – rritja e pagave sipas sektorëve. 

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *