Rritet korrupsioni në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Një “Indeksi i Korrupsionit Global 2022”, i publikuar nga organizata e përputhshmërisë Global Risk Profile, tregon se Zvicra ka rënë në radhët e korrupsionit – nga vendi i 12-të vitin e kaluar në i 20-ti në 2022, përcjell albinfo.ch.
Në përgjithësi, 196 vende u renditën në anketë.
Zvicra mori një rezultat më të ulët këtë vit kryesisht për shkak se kreditë dhe kreditë e lëshuara në një proces të përshpejtuar gjatë pandemisë Covid hapën mundësi të reja për korrupsion.
Degradimi i Zvicrës erdhi si befasi për shumë përdorues të mediave sociale, sipas platformës së lajmeve 20 Minutes.
Një numër prej tyre po pyesin pse Zvicra nuk renditet edhe më poshtë, duke besuar se vendi është më i korruptuar nga sa tregoi sondazhi.
“Dikush duhet të ketë marrë ryshfet për të na bërë të dukemi kaq mirë,” tha një përdorues, ndërsa një tjetër theksoi se “është e vetëkuptueshme që Zvicra është e korruptuar, pasi [Shoqata Ndërkombëtare e Futbollit] FIFA është e bazuar këtu… për shkak të kësaj, ne duhet të jetë në vend të parë për sa i përket korrupsionit, jo i 20-ti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *