Rritet numri i austriakëve pro largimit nga BE-ja

0
Shpërndaje lajmin

Lufta, inflacioni dhe rënia e besimit në politikë, janë gjithashtu duke lënë gjurmë në ndjenjën e BE-së në Austri, përcjell albinfo.ch.
“Ndërsa një shumicë e qartë vazhdon të mbështesë anëtarësimin e Austrisë në BE, numri i atyre që mendojnë të largohen nga Bashkimi është në rritje”, tha Paul Schmidt, Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës Austriake për Politikat Evropiane (ÖGfE), pas një sondazhi të ri mbi opinionin e BE-së.
Sipas sondazhit të opinionit në mbarë Austrinë, të kryer në fund të shtatorit në emër të ÖGfE, dy të tretat e të anketuarve (64 për qind) ishin në favor që Austria të mbetej anëtare e Bashkimit Evropian. Njëzet e shtatë për qind mbështetën largimin nga Bashkimi. Nëntë për qind u përgjigjën “nuk e di” ose nuk bënë asnjë deklaratë.
Numri i atyre që duan të largohen nga BE-ja në Austri është më i larti në gjashtë vjet.
“Që nga fillimi i krizës Covid-19, numri i atyre që dëshirojnë të largohen nga BE-ja është rritur”, tha Schmidt, sipas një njoftimi për shtyp.
Ai shtoi: “Pak para shpërthimit të pandemisë në dhjetor 2019, shifra ishte ende në një historikisht të ulët 8 për qind, por që atëherë, ajo është rritur gradualisht me 19 pikë përqindjeje”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *