Rritet numri i familjeve me një person në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Në 37% të totalit, familjet me një person janë tani mënyra më e zakonshme për të jetuar në Zvicër, sipas të dhënave të publikuara së fundmi nga Zyra Federale e Statistikave të Zvicrës (FSO).
Të dhënat e vitit 2022 tregojnë se 37% e familjeve përmbanin një person, pasuar nga 32% që përmbanin dy, 13% që përmbanin tre, 12% me katër dhe 5% me pesë ose më shumë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Kjo sigurisht nuk do të thotë se 37% e popullsisë jetonte vetëm. Familjet me pesë ose më shumë anëtarë mund të kenë përbërë një pjesë relativisht të vogël të totalit të familjeve (5%), por ato përmbajnë pesë ose më shumë individë që jetojnë me të tjerë (13%), ndërsa familjet e një individi numërohen vetëm një herë. Kur proporcionet paraqiten mbi këtë bazë, përqindja e popullsisë që jeton vetëm bie në 17%.
Në të njëjtën kohë, numri i njerëzve që jetojnë vetëm është rritur ndjeshëm. Ndërmjet viteve 1970 dhe 2022, numri është rritur 3.6 herë. Sipas FSO trendi ka të ngjarë të vazhdojë. Dhe ndërsa numri i familjeve me një person rritet, sipërfaqja mesatare e dyshemesë për person do të rritet, duke rritur kërkesën totale për hapësirë banimi.
Në të njëjtën kohë, shtrëngimi i tregut të pasurive të paluajtshme në Zvicër po zbut trendin. Robert Weinert, një ekspert në këtë fushë, thotë se strehimi i kufizuar po i detyron njerëzit të jetojnë përsëri së bashku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *