Shpërndaje lajmin

Pandemia kishte sjellë në plan të parë mungesën e punonjësve të kualifikuar të kujdesit shëndetësor në Zvicër.
Por situata në kujdesin ndaj pacientëve është më e mirë tani: 10,434 njerëz zgjodhën një karrierë në infermieri në 2021 – pesë për qind më shumë se një vit më parë.
Ky është gjetja e një studimi të ri nga OdASanté, një grup ombrellë për punonjësit shëndetësorë të Zvicrës, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Organizata tha gjithashtu se përveç numrit më të madh të infermierëve, po trajnohen edhe më shumë punonjës të tjerë shëndetësorë, duke përfshirë teknologë të pajisjeve mjekësore, si dhe profesionistë në teknikat kirurgjikale dhe analizat biomjekësore, ndër specialitete të tjera.
Mungesa e infermierëve ishte fokusi i referendumit të mbajtur më 28 nëntor 2021. Nisma, e cila u miratua nga votuesit, kërkoi kryesisht staf të mjaftueshëm infermieror për të garantuar cilësinë e kujdesit ndaj pacientit, si dhe trajnimin e më shumë kujdestarëve për lehtësimin presionin mbi personelin shëndetësor dhe shmangien e djegies dhe braktisjes së profesionit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *