September 24, 2021

Rritja e rasteve sjell telashe të reja për Zvicrën

Shpërndaje lajmin

Zyra Federale e Shëndetësisë thotë se nivelet e infeksionit po rriten, duke u dyfishuar çdo javë dhe vendi është në rrugën e duhur për të kapërcyer 1,000 infeksione në ditë javën e ardhshme.

Ekzistojnë shqetësime se përdorimi i testeve negative në vend të certifikatave të vaksinës për të hyrë në disa vende nuk është i mjaftueshëm, pasi testi nuk është mjaft i saktë.

Pavarësisht nga nevoja për të pasur një certifikatë ose rezultat negativ të testit për të hyrë në një klub nate, ka pasur shpërthime të gjetura në klube.

Kjo do të përkeqësohet vetëm kur shkalla e infeksionit ngjitet, tregon Samia Hurst, e cila qëndron në Task Forcën Federale, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Mund të jetë testi negativ që nuk do të përdoret më si zëvendësim i certifikatës së vaksinës.

Patrick Mathys nga Zyra Federale e Shëndetësisë thotë se mbase duhet të përdoret vetëm një certifikatë imuniteti, siç janë ata që janë vaksinuar ose shëruar.

Por ai thotë se ky është një vendim për politikanët.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *