Rritje e diskriminimit racor në Zvicër – çfarë do të thotë kjo?

Shpërndaje lajmin

Vitin e kaluar, 630 raste të diskriminimit u raportuan në Zvicër – 58 më shumë se në vitin 2020, sipas Komisionit Federal Kundër Racizmit (CFR).
Shumica e tyre ndodhën në vendin e punës dhe në shkolla dhe u drejtoheshin njerëzve me ngjyrë dhe myslimanëve, raportoi CFR.
Megjithatë, ky numër nuk është një pasqyrim i saktë i ksenofobisë në Zvicër; thjesht tregon se po raportohen më shumë raste, sipas Giulia Reimann të CFR, e cila shtoi se shifra zyrtare është vetëm “maja e ajsbergut: ne nuk e dimë se sa raste nuk janë sinjalizuar”, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.