January 15, 2022

Rritje e lehtë e pagave zvicerane në vitin 2021

Shpërndaje lajmin

Nënshkruesit e marrëveshjeve kryesore kolektive të punës (CLA) të Zvicrës ranë dakord për një rritje nominale të pagave reale prej 0.4 për qind dhe 0.2 për qind në pagat minimale, sipas të dhënave të reja nga Zyra Federale e Statistikave.

Ndërsa Zvicra nuk ka pagë minimale zyrtare, si kantonet ashtu edhe autoritetet federale i konsiderojnë CLA-të si përgjithësisht të detyrueshme për të gjithë punëdhënësit dhe punonjësit, me pagat e negociuara dhe kushtet e punës që zbatohen automatikisht për të gjitha kompanitë në të njëjtin sektor, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Zvicra është një nga shtetet më të shtrenjta në botë, por ka edhe pagat ndër më të lartat.  

Sa është paga mesatare e një punëtori në Zvicër?


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *