April 15, 2021
Shpërndaje lajmin

Këtë javë rastet e reja u rritën me 19.3%. Kjo pason një rritje prej 13.5% një javë më parë. Gjatë shtatë ditëve deri më 19 mars 2021, Zvicra raportoi 9,964 raste të reja Covid-19.

Mesatarja 7-ditore aktualisht është 1,423 raste të reja ditore, nga 1,194 javën e kaluar.

Vaksinimi përparon me 5.0% tani të vaksinuar plotësisht dhe 13.7 doza për 100 persona të administruar tani. Por mungesat e vaksinave vazhdojnë të pengojnë progresin, përcjell albinfo.ch.

Treguesit e tjerë kryesorë epidemiologjikë vazhdojnë të përkeqësohen. Dy javë më parë, riprodhimi ishte 1.04. Shkalla e fundit është 1.13 (9 mars 2021). 21 nga 26 kantonet e Zvicrës aktualisht kanë një normë riprodhimi prej 1 ose më shumë. Kantonet Uri (1.36), Aargau (1.28), Basel-Landschaft (1.24), Zug (1.23) dhe Ticino (1.21) kanë normat më të larta. Tarifat në Gjenevë (1.14), Vaud (1.03), Bazelstadt (1.12) dhe Cyrih (1.19) janë të gjitha më të ulta.

Vdekjet janë gjithashtu në rritje përsëri. Pasi ranë në 59 javën e kaluar, ata u rritën 66% në 98 këtë javë. Numri i përgjithshëm i të vdekurve në Zvicër është tani 10,202 (9,509 konfirmuar pozitivisht).

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *