September 18, 2021

Sa është dëmi nga përmbytjet në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Katër siguruesit e ndërtesave më të mëdha të Zvicrës vlerësojnë se kostot e ngjarjeve të fundit të motit mund të arrijnë në gjysmë miliardë franga në të gjithë Zvicrën, raportoi RTS, përcjell albinfo.ch.

Sipas Grégoire Deiss, i cili punon për siguruesin e ndërtesave kantonale ECAB në Fribourg, kostoja e stuhive dhe përmbytjeve të fundit mund të jetë rreth 500 milionë CHF në të gjithë Zvicrën, një shifër kjo e bazuar në pretendimet që janë bërë deri më tani.

Sidoqoftë, fatura përfundimtare mbetet e pasigurt. Më shumë pretendime do të vijnë sepse disa njerëz ishin larg me pushime. Përveç kësaj, disa dëmtime do të zbulohen më vonë, tha ai.

Deiss gjithashtu theksoi se kostoja e kërkesave ndaj sigurimeve private do të duhet t’i shtohet kësaj figure. Në Zvicër, sigurimi i ndërtesave themelore është i detyrueshëm dhe sigurohet nga njësi me interes publik në nivelin kantonal. Është e mundur që pronarët e ndërtesave të shtojnë sigurime private mbi këtë sigurim të detyrueshëm të ndërtesave.

Sipas Alfred Egg, një ekspert pretendimesh në sigurimin AXA, nuk pritet asnjë rritje në primet e sigurimit në këtë fazë. Sidoqoftë, është shumë herët për të arritur ndonjë përfundim të prerë. Në mënyrë tipike, muaji më i keq për dëmtimin e stuhisë në Zvicër është gushti, i cili përbën afërsisht 50% të kërkesave vjetore.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *