October 25, 2021

Sa është e vështirë të integrohesh në jetën zvicerane

Shpërndaje lajmin

Një studim i fundit i të mërguarve paraqet Zvicrën si një shpatë me dy presa. Sondazhi, i cili përfshin 59 kombe, e rendit Zvicrën pranë krye në cilësinë e jetës, por pranë fundit në kosto.

Në renditjen nga InterNations, Zvicra renditet 30 nga 59 vendet në përgjithësi për atraktivitetin e saj për të mërguarit. Sidoqoftë, rezultati i tij përmban njolla të ndritshme dhe të errëta, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Për cilësinë e jetës, Zvicra u rendit e 9-ta. 99% e të anketuarve thanë se ishin të kënaqur me mjedisin natyror, duke e renditur vendin në vendin e dytë pas vetëm Zelandës së Re në këtë nën-masë. Paqësia (95%), kanalizimi (95%), cilësia e ajrit (89%), infrastruktura e transportit (96%) dhe stabiliteti politik (91%) ishin pika të tjera të forta.

Shumica e të mërguarve (85%) gjithashtu ranë dakord se ekonomia zvicerane ishte e fortë duke e bërë Zvicrën një vend të mirë për të punuar.

Nga ana tjetër, Zvicra performoi keq në shoqërimin dhe përballueshmërinë.

Shumë të mërguar me bazë në Zvicër raportuan se ishte e vështirë të integrohesh në jetën zvicerane. Në këtë aspekt, Zvicra u rendit e 52-ta. 28% raportuan se nuk ndiheshin në shtëpi dhe 61% thanë se ishte e vështirë të bësh miq lokalë. 52% thanë se mbështeteshin në miqësi me mërgimtarët e tjerë, një përqindje më e lartë se mesatarja e 32% e raportuar gjatë gjithë sondazhit. Nevoja për të mësuar një dialekt lokal ishte një sfidë e cituar nga disa të anketuar.

Më në fund, Zvicra u konsiderua destinacioni i dytë më sfidues për nga kostoja, duke u renditur në vendin e 58-të, pak më shumë se Hong Kongu në vendin e 59-të. 65% e të mërguarve raportuan se ishin të pakënaqur me koston e jetesës në Zvicër. Kostoja e kujdesit shëndetësor në veçanti u citua negativisht nga 34% e të anketuarve.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *