Shpërndaje lajmin

Ne kemi mbajtur 10 miliardë CHF “nën dyshek” gjatë viteve të fundit.
Ndërsa normat e interesit fillojnë të rriten edhe një herë, ata që kanë mbajtur para në shtëpi për të shmangur normat negative, tani po i kthejnë ato në bankë.
Kjo duket qartë nga shifrat e fundit të Bankës Kombëtare të Zvicrës që tregojnë se numri i kartëmonedhave në qarkullim ka rënë me 10 miliardë franga, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Kjo është 10% e totalit të parave të gatshme në ekonomi.
Është e qartë se paratë e gatshme po grumbulloheshin pasi janë kryesisht fatura të mëdha që kthehen në bankë – kartëmonedha 1000 dhe 200 franga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *