Sa mund të kushtojë licenca e re TV dhe radio në Zvicër?

Shpërndaje lajmin

Ndërsa tarifa duket se do të reduktohet, shuma përfundimtare është ende e paqartë, përcjell albinfo.ch.
Një organizatë kohët e fundit filloi një iniciativë për të vendosur tarifën në 200 CHF në vit, teksti i së cilës aktualisht po shqyrtohet nga qeveria federale.
Nisma tha gjithashtu se të gjitha kompanitë dhe bizneset duhet të përjashtohen nga pagesa e tarifës.
Ish-ministrja e medias, Doris Leuthard, specifikoi një pagesë vjetore prej 300 CHF si objektivin e një reduktimi.
Partia Popullore Zvicerane e krahut të djathtë ka kërkuar gjithashtu një ulje të tarifës vjetore, duke thënë se kjo do të detyronte Korporatën e Transmetimeve Zvicerane të rivlerësonte llojet e programeve që ajo drejton.
“Vetëm nëse e vendosni SRG-në nën presion financiar, ne mund të detyrojmë një diskutim politik se çfarë është pjesë e programit të një transmetuesi publik dhe çfarë jo”.
Licenca zvicerane e TV dhe radios u bë e detyrueshme në vitin 2011. Që atëherë, ka pasur disa përpjekje për të reduktuar ose eliminuar plotësisht tarifat e detyrueshme që lidhen me licencën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.