September 25, 2021

Sa shkojnë në hiking zviceranët

Shpërndaje lajmin

Në vitin 2019, banorët e Zvicrës kaluan 200 milion orë shëtitje dhe 2.4 milionë shkuan në një mesatare prej 15 udhëtimesh me biçikletë, sipas të dhënave të botuara së fundmi nga Zyra Federale e Rrugëve të Zvicrës (FEDRO).

Në vitin 2019, rreth 57% e banorëve të moshës mbi 15 vjeç shkuan në shëtitje, një shifër 20 pikë përqindje më e lartë se në vitin 2007. Rritja më e madhe ishte midis atyre të moshës 15-26. Në përgjithësi, gratë ishin pak më të mprehta në shëtitje sesa burrat, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Mesatarisht, alpinistët bënin 15 ngjitje në vit me rreth 3 orë secili. Orët totale të alpinizmit në të gjithë vendin u rritën deri në 200 milionë gjatë vitit. E gjithë kjo ecje solli rreth 3.6 miliardë CHF në shpenzime turistike.

Të dhënat gjithashtu treguan se 42% e atyre të moshës më shumë se 15 vjeç çiklizuan në 2019, nga të cilët 8% udhëtuan me biçikleta malore dhe 10% hipën me biçikleta elektronike disa herë. Numri i njerëzve që çiklizojnë u rrit 35% midis 2007 dhe 2019. Burrat kishin më shumë gjasa se gratë për biçikletë malore. Vetëm një e katërta e bikerëve të maleve ishin gra.

Çiklistët e përgjithshëm nga Zvicra dhe jashtë shpenzuan rreth 3 miliardë CHF në turizmin e bazuar në biçikleta.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *