Shpërndaje lajmin

Zvicranët janë të dhënë pas udhëtimeve me tren, për shumë arsye, si për nga ana e çmimit, ashtu edhe lehtësitë që ofron, përcjell albinfo.ch.
Mirëpo këtë vit, udhëtimi me trenat zviceranë shënoi rekord në gjashtë muajt e parë të 2023-ës.
Në një raport të publikura, SBB njoftoi se transportonte 1.33 milionë pasagjerë në ditë midis janarit dhe qershorit, 21.4% më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar dhe 3.04% më shumë se më 2019.
Theksohet se marsi ishte muaji i parë që të dhënat tejkaluan nivelet para pandemisë.
Për herë të parë që nga përhapja e Covid-19, kompania i është rikthyer kështu fitimit, i cili ishte 99 milionë franga. Për krahasim, në gjysmën e parë të vitit 2022 humbja ishte 142.3 milionë.
Vlen të përmendet veçanërisht evolucioni i trafikut ndërkombëtar, për të cilin pasagjerët ishin 5.7 milionë, 20% më shumë se rekordi i mëparshëm në vitin 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *