Shërbimi postar zviceran fiton miliona duke injoruar shenjat “jo junk mail”

0
Shpërndaje lajmin

Fletëpalosje zgjedhore dhe pamflete politike po u dërgohen të gjitha familjeve zvicerane, madje edhe atyre që shprehimisht sinjalizojnë se nuk duan të marrin asnjë postë marketingu, duke fituar miliona dollarë shërbimi postar zviceran, sipas TheLocal.ch.
Punonjësit e postës po shpërndajnë tonelata fletëpalosje politike për familjet zvicerane këtë vit zgjedhor, duke i hedhur ato nëpër të gjitha kutitë e postës, madje edhe ato me një ngjitëse Stopp-Werbung (pa postë të padëshiruar).
Ndërsa Swiss Post ia kushton veprimet e saj demokracisë, TagesAnzeiger i Zvicrës ka zbuluar se cila mund të jetë arsyeja e vërtetë: paratë.
Kompania shtetërore fiton pothuajse tre herë më shumë nëse vendos fletushka në kutitë e të gjitha familjeve, duke përfshirë ato me afishe që thonë se nuk duan të marrin materiale reklamuese, përcjell albinfo.ch.
Për shembull, ka një kompani që dëshiron të dërgojë një fletushka me peshë midis 1 dhe 25 g në të gjithë Zvicrën dhe firma vendos të përdorë Swiss Post për ta bërë këtë.
Punonjësit e postës vëzhgojnë çdo shenjë “jo junk mail” në kutitë e postës dhe nuk postojnë asnjë fletëpalosje nëpër kutitë e postës së atyre familjeve.
Më pas, ajo kompani do të arrinte rreth 1.7 milionë familje dhe posta do t’i ngarkonte 250,000 franga zvicerane.
Nëse merret një parti politike që dëshiron të dërgojë një fletushka që peshon njësoj si shembulli i mësipërm, ai dëshiron ta dërgojë atë në sa më shumë familje në Zvicër.
Shërbimi postar i ofron palës opsionin “zyrtar”, ku ngjitësit “asnjë postë të padëshiruar” në kutitë e postës mund të shpërfillen.
Duke përdorur këtë opsion, numri i familjeve që marrin fletushka rritet në 4.5 milionë dhe posta fiton 667,000 franga zvicerane.
Avokatja e konsumatorit Sarah Stalder u shpreh se “ngjitëset janë një telash për zyrën postare” teksa shpjegoi se shërbimi kishte ndërmarrë tashmë disa fushata për të inkurajuar njerëzit të heqin ngjitësit.
“Shërbimi postar dëshiron të rrisë fitimet e tij duke shpërndarë fotografi postare në një numër më të madh familjesh,” tha ajo, duke thënë se ky ishte një hap për të shpëtuar biznesin postar, megjithëse ajo beson se kjo është një qasje e gabuar.
Shërbimi postar zviceran ende mbështetet në një kontratë që daton mbi 20 vjet më parë për të justifikuar autoritetin e saj për të shpërndarë postë marketingu zgjedhor për familjet që kanë thënë se nuk duan të marrin asnjë material promovues.
Por Stalder u shpreh e shqetësuar për këtë.
“Ne nuk jemi më plotësisht të kënaqur që dëshirat e shumë klientëve në lidhje me reklamat politike thjesht mund të shpërfillen”, tha ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *