Shkalla e testimit në Zvicër, ‘ndër më të këqijat në Evropë’

Share

testim korona virus goje

Sipas shifrave të reja, Zvicra po kryen shumë pak teste për të përshkruar në mënyrë adekuate përhapjen e koronavirusit. Vetëm katër vende evropiane – të gjitha në Evropën Lindore – kanë më pak teste pozitive sesa Zvicra.

Përkundër sofistikimit të sistemit të saj të kujdesit shëndetësor dhe pasurisë së saj krahasuese, Zvicra ende nuk po kryen testime të mjaftueshme.

Sipas shifrave të reja të mbledhura në të dhënat në Neue Zürcher Zeitung të Zvicrës, vetëm katër vende – Polonia, Bullgaria, Kroacia dhe Rumania kanë testuar më pak se Zvicra gjatë shtatë ditëve të fundit, përcjell albinfo.ch.

‘Testet për rast’ është një mënyrë tjetër për të shpjeguar pozitivitetin e testit, e cila u referohet sa teste duhet të kryhen në mënyrë që të identifikohet një rast pozitiv me koronavirus.

Zvicra gjatë shtatë ditëve të fundit ka kryer 3.7 teste për çdo rast pozitiv. Polonia (2.1), Bullgaria (2.6), Kroacia (3.4) dhe Rumania (3.6) janë të vetmet vende të tjera në Evropë që kryejnë më pak teste për çdo rast pozitiv.

Danimarka kryeson Evropën, me 60.2 teste për çdo rast, pasuar nga Turqia (50.3), Norvegjia (35.9) dhe Finlanda (34.1).

Organizata Botërore e Shëndetësisë sugjeron që 10-30 teste për çdo rast duhet të konsiderohen si një standard ndërkombëtar për testimin adekuat.

Sipas NZZ, të dhënat tregojnë se testimi në Zvicër është ‘i pamjaftueshëm’, duke shtuar se rezultatet janë ‘befasuese’ dhe se të dhënat tregojnë se virusi po përhapet ‘në mënyrë të pakontrollueshme’.

Kjo është befasuese, sepse numri i testeve në Zvicër është i pamjaftueshëm në lidhje me numrin e infeksioneve, shkruan NZZ, përcjell tutje albinfo.ch.

The post Shkalla e testimit në Zvicër, ‘ndër më të këqijat në Evropë’ appeared first on Albinfo.


Share

Komente