Shkon më larg se Telsa, Nio dhe Co.: Bateria e mrekullueshme e BMW-së çmimi pothuaj se “falë”

Shpërndaje lajmin

Duket sikur të jetë naftë, por nuk ndot mjedisin. BMW ka siguruar një bateri të re mrekullibërëse dhe tani dëshiron ta testojë atë në një iX.
Ankthi i distancës është ende një nga pengesat më të mëdha kur bëhet fjalë për kalimin në një makinë elektrike.
Drejtuesit e naftës në veçanti duhet të bëjnë ndryshime të mëdha. Modelet më të reja me rezervuarë të mëdhenj dhe konsum të ulët arrijnë deri në 1200 kilometra me një mbushje të rezervuarit.
Edhe shoferët e Teslës mund të ëndërrojnë vetëm për këtë. Shumica e makinave elektrike sot menaxhojnë rreth një të tretën e kësaj, pra rreth 400 kilometra. Modeli elektrik i BMW iX është pak më i mirë, por jo në nivelin e naftës.
SUV menaxhon në mënyrë ideale 608 kilometra sipas ciklit WLTP – deri tani! Partner i pastër Prodhuesi gjerman i makinave nga Mynihu po bashkohet me start-upin amerikan “Our Next Energy” (Një).
Kompania u themelua dy vjet më parë nga ish-menaxheri i Apple dhe inxhinieri i baterive Mujeeb Ijaz (55). Qëllimi: zhvillimi i baterive me një gamë të gjatë që përmbajnë lëndë të para më pak të vlefshme si litium, nikeli, grafit dhe kobalt, i cili mbron mjedisin. softuer biznesi bexio shpallje bexio AG softuer biznesi bexio Prototipi i baterisë Gemini 001 tani do të përdoret në një BMW iX në fund të vitit. Kjo duhet të lejojë që SUV-i elektrik të udhëtojë 600 milje – pra 965 kilometra.
Por Binjakët 001 mund të bëjnë edhe më shumë. Në një Tesla Model S ai bëri 752 milje në fund të vitit të kaluar – 1210 kilometra! BMW mund të tejkalojë gjithashtu Stromerin kinez nga Nio (1000 km rreze) dhe amerikanin Lucid Air (837 km rreze).

Leave a Reply

Your email address will not be published.