Shoferi i Cyrihut gjobitet me 1100 franga për mashtrim me ngjitësin e autostradës

0
Shpërndaje lajmin

Ligji është i qartë: çdo automjet që lëviz në një autostradë zvicerane duhet të ketë të ngjitur në xhamin e përparmë vinjetën e vitit aktual. Nëse një person ose familje zotëron më shumë se një makinë, secila duhet të ketë ngjitësin e vet; transferimi i tyre nga një automjet në tjetrin nuk lejohet, përcjell albinfo.ch.
Megjithatë, një banor i Cyrihut ndoshta mendoi se askush nuk do ta vinte re që ngjitësi i tij ishte ngjitur në xhamin e përparmë me një shirit, sepse ai po e transferonte atë nga një makinë në tjetrën.
Por siç raportoi gazeta Blick të martën, ai u kap.
Përpjekja e tij për të kursyer 40 franga për një afishe të dytë i kushtoi atij (përveç një prove dy-vjeçare), gjithsej 1000 franga.
Paradoksi këtu është se për këtë shumë parash ai mund të kishte blerë 27 vinjeta. Dhe po të kishte vozitur pa një të tillë, gjoba e tij do të ishte vetëm 200 franga – dënimi i zakonshëm për ngarje pa afishe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *