Shpërthimi me dy viktima në Lushnjë, GJKKO liron nga burgu sipërmarrësin Leonard Gjini

0
Shpërndaje lajmin

TIRANË– GJKKO ka liruar nga qelia sipërmarrësin Leonard Gjini, kompania e të cilit kishte marrë përsipër punimet në magazinën ku ndodhi shpërthimi në Lushnjë, dhe humbën jetën babë e bir.
GJKKO ka lënë në fuqi pezullimin nga detyra për 5 zyrtarët e bashkisë dhe IMT-së.
Pas kalimit të dosjes hetimore te SAPK,  këtë të hënë Prokuroria e Posaçme kërkoi rivlerësim të masave që kishte caktuar Gjykata e Fierit.
Shumica e personave që u është ngritur akuza janë pa masë sigurie, përveç asaj të pezullimit nga detyra të 5 punonjësve të IMT dhe Bashkisë së Lushnjës, ndërsa i vetmi që u arrestua ishte Lenonard Gjini. Tashmë GJKKO ka urdhëruar lirimin e menjëhershëm të tij, me argumentin se nuk ka prova për arrestimin e tij.
Të paktën deri në këtë fazë nuk ka akuzë zyrtare ndaj deputetit nga ana e SPAK, apo ndonjë kërkesë të bërë publike drejtuar Kuvendit.
Prokuroria e Fierit pretendoi se ka elementë të veprës panele edhe nga deputeti socialist dhe për këtë arsye shpallën moskompetencën.
Lirohet nga burgu
1-Leonard Gjini, ndërtues
Të pezulluar nga detyra
1-Robert Kola kryeinspektori i IMT Lushnjë
2- Miklovan Petro jurist i IMT Lushnjë
3- Eugert Sina inspektor i IMT Lushnjë
4- Kudret Sula inspektor i IMT Lushnjë
5- Ilmi Uku inspektor i rajonit nr 5 Bashkia Lushnjë./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *