Shqetësimet për popullsinë s’duhet të zgjidhen duke mohuar të drejtat e grave

0
Shpërndaje lajmin

Në nëntor 2022, popullsia globale i kaloi 8 miliardë njerëz. Në të njëjtën kohë, dy të tretat e njerëzve në planet jetonin në vende ku shkalla e lindshmërisë kishte rënë nën të ashtuquajturin “niveli zëvendësimi” prej 2.1 lindjesh për grua. Tranzicioni i madh demografik – kalimi nga vdekshmëri dhe lindshmëri më e lartë në atë […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *