“Shqipërisë po i ikin intelektualët”/ Topalli tregon fajtorët për zbrazjen e vendit

Share

Drejtuesja e Lëvizjes për ndryshim, Jozefina Topalli thekson se sot është imperative nevoja për ndryshim pasi sipas saj, njerëzit duan një shtet që nuk vjedh qytetarët e vet.

Topalli thekson se Levizja për Ndryshim synon një shtet që mbron qytetarët e tij dhe që njerëzit të mos ikin nga vendi.

“Ikin te rinjte, ikin intelektualet. Njerezit nuk besojne me ne politike. Njerezit duan nje shtet qe nuk vjedh qytetaret e vet; nje shtet qe nuk mbron hajdutet; nje shtet qe menaxhon mire leket qe vijne nga vjelja e taxave; Levizja per Ndryshim synon nje shtet qe mbron qytetaret e tij e qe bashkon. Ne duam qe njerezit te mos ikin nga vendi. Ne nuk duam nje Shqiperi te braktisur nga te rinjte dhe njerezit e arsimuar. Ne synojme qe nje politike e re t’i rivendos Shqiptaret ne zemer te jetes Politike te vendit”, shkruan Topalli.

Ish kryeparlamentarja thekson se për shkak t 3 kryetarëve të korruptuar , Shqipërisë po i ikin edhe intelektualët.

“Ikin sepse qeveria nuk i njeh meritokracine, nuk i jep siguri per punen dhe shendetin. Ikin se shohin se femijet e tyre nuk kane shans per nje jete me te mire. Por ata nuk ikin vetem nga qeveria. Ata ikin se nuk shohin perspektive dhe as shprese. Ata nuk besojne tek opozita formale. Opozita e qytetareve nuk perfaqesohet as nga opozita parlamentare as nga ajo formale jashte parlamentare”, shkruan Topalli.

Më tej ajo nënvizon se demokracia në Shqipëri është thyer dhe për këtë ka 3 përgjegjës kryesore.

“Ne duhet te largojme 3 kryetaret e korruptuar. Ata jane pergjegjesit e zbrazjes se vendit! Sipas OECD: Shqiperia eshte e katerta në botë për rritjen e emigracionit të njërëzve të aftë! Emigracioni është një fenomen që prek vendet më të ardhura të ulta dhe të gjitha shtresat e popullsisë, por te arsimuarit kanë prirje për të emigruar më shumë. Për shembull, Shqipëria ka një normë totale emigrimi prej 29%, Bosnja dhe Hercegovina prej 20% dhe Maqedonia Veriore prej 18%. Ne duam te ndryshojme kete realitet! Te zevendesojmr politiken cinike te 3 kryetareve te korruptuar me politiken e shpreses. Te ndalim largimin e te rinjve. TI japim mundesine e punesimit dhe te ndertimit te jetes ne vendin e tyre. T’i kthejme dinjitetin e vleresimin intelektualeve ! Ne duam te kthejme besimin tek politika me politikane te pakorruptuar, me te rinj te mirearsimuar, me profesioniste te ndershem,me integritet dhe me kompetenca “, përfundon Topalli./CNA.al


Share

Komente