Shqipja flitet më shumë në Cyrih, Winterthur, Bazel dhe St. Gallen

0
Shpërndaje lajmin

Gjuha shqipe është njëra ndër gjuhët më të popullatizuara në Zvicër.
Shqipja flitet veçanërisht gjerësisht në Cyrih, Winterthur, Bazel dhe St. Gallen. Në vendin e tretë ndër gjuhët e huaja më të folura në mbarë vendin në vitin 2022 ishte ajo portugeze, e ndjekur nga spanjishtja dhe serbishtja ose kroatishtja.
Cyrihu ka numrin më të madh të njerëzve që flasin një gjuhë të huaj në terma absolute.
Megjithatë, në përqindje situata duket ndryshe. Kantonet e Gjenevës, Basel-Stadt dhe Zug janë kryesuesit, pasi më shumë se një në tre njerëz flet anglisht ose një gjuhë tjetër.
Lexoni po ashtu:
Gjuha shqipe, gjuha e huaj më e folur në Zvicër – pas anglishtes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *